Tjedno stanje sigurnosti i rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Slika /ikone/pol.auto.kc..jpg

Od ukupno utvrđenog 301 prometnog prekršaja, najviše prekršaja se odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja - 177 prekršaja, 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA   
                                          
U proteklom tjednu zabilježeno je 28 kaznenih djela, od kojih 20 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela organiziranog kriminaliteta, tri kaznena djela iz područja maloljetničke delinkvencije i jedno kazneno djelo iz područja sigurnosti cestovnog prometa.     
Kazneno je prijavljeno 12 osoba.
Razriješeno je 15 kaznenih djela iz ranijeg razdoblja, za koja je prijavljeno osam osoba.  
 
STANJE JAVNOG REDA I MIRA

U proteklom tjednu zabilježena su tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, od kojih dva prekršaja svađe i vike i prekršaj omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika. Prekršajno su prijavljene četiri osobe.  

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

U proteklom tjednu zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 18 s materijalnom štetom.
 
Nadalje, tijekom vikenda od 26. do 29. travnja 2024. godine, ukupno je utvrđen 301 prometni prekršaj, od čega 177 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem opojnih droga, 32 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i tri prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima.    

Tri vozača su bila uhićena, a nad dva vozača su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, uvjetnom kaznom zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja motornim vozilom. Tijekom pojačanog nadzora prometa zatečen je jedan recidivista.

Nadalje, kontrolirano je 69 mladih vozača te je utvrđeno šest prometnih prekršaja.  

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 27. travnja u 22:44 u Đurđevcu u Grkinskoj ulici, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,96 promila.

Najveća brzina kretanja u naselju zabilježena je u subotu, 27. travnja u 11:59 u Svetom Ivanu Žabno, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 127 kilometara na sat, iako je ograničenje 70 kilometara na sat.
Najveća brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u nedjelju, 28. travnja u 9:10 na državnoj cesti broj 2, u općini Kalinovac, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 151 kilometar na sat, iako je ograničenje 90 kilometara na sat.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a vlasnik materijalnu štetu procjenjuje na 1000 eura.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečene osobe mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.
 

Pisane vijesti