Oprezno u prometu tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana

Tijekom božićnih blagdana dolazi do povećanja frekvencije vozila na prometnicama, odnosno očekuje se veći broj hrvatskih državljana koji iz inozemstva dolaze u domovinu proslaviti božićne blagdane s obitelji.

Foto:Ilustracija 

Tijekom božićnih blagdana dolazi do povećanja frekvencije vozila na prometnicama, odnosno očekuje se veći broj hrvatskih državljana koji iz inozemstva dolaze u  domovinu proslaviti božićne blagdane s obitelji. Istovremeno će se povećati i broj stranih državljana koji prolaze kroz Republiku Hrvatsku na svom putu prema Jadranskoj obali i istočno - europskim zemljama. 

U gradovima Koprivnica, Križevci i Đurđevac povremeno može doći do otežanog i sporijeg odvijanja prometa. Najveće prometne gužve događati će se u blizini velikih trgovačkih centara. Ovo će posebice će biti izraženo 23. i 24. prosinca, kada će se obavljati posljednje pripreme za predstojeće Božićne blagdane. U slučaju sporijeg odvijanja prometa, građane molimo za strpljenje. 

Kako bi se što prije osiguralo optimalno odvijanje prometa policijski službenici će, po potrebi, vršiti fizičku regulaciju prometa, te je potrebno postupati sukladno njihovim znacima. 

Kako bi božićni blagdani protekli u radosti i sreći, na sve sudionike u prometu na cestama apeliramo da budu izrazito oprezni i poštuju prometne propise i znakove, posebno one koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, prava prvenstva prolaska na raskrižjima i sudjelovanju u prometu s dopuštenom koncentracijom alkohola u organizmu. 

Oprezno i sigurno u prometu! Sretne božićne blagdane želi Vam Policijska uprava koprivničko - križevačka.



Stranica