Križevci: Zapalio kuću

Noćas, 10. siječnja, oko 3 sata u Križevcima u Ratarnoj ulici vlasnik kuće rođen 1970. godine, u prostoriji kuće koja služi kao drvarnica zapalio je kartonske kutije. Potom je došlo do zapaljenja drva, te se požar proširio i na krovište tog dijela kuće. 

Foto: Ilustracija

Noćas, 10. siječnja, oko 3 sata u Križevcima u Ratarnoj ulici vlasnik kuće rođen 1970. godine, u prostoriji kuće koja služi kao drvarnica zapalio je kartonske kutije.  Potom je došlo do zapaljenja drva, te se požar proširio i na krovište tog dijela kuće.

U potpunosti je izgorjelo oko 40 metara kvadratnih krovišta, a u požaru je korisnik kuće lakše ozlijeđen. Prilikom dolaska vatrogasaca i policije na mjesto događaja on je u njihovom pravcu mahao plinskim pištoljem, čiju nabavu nije prijavio policiji. Uz uporabu sredstava za vezivanje - lisica, doveden je u prostorije policije. Bio je pod utjecajem alkohola od 1,14 g/kg.

Vatrogasci JVP Križevci su lokalizirali i ugasili požar, a materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 kuna.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske postaje Križevci, koji će o događaju dostaviti izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Križevcima.   



Stranica