Edukacija učenika u Molvama u sklopu projekta "Zdrav za 5"

U srijedu, 15. siječnja, policijska službenica za nadzor i planiranje - za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave, održala je predavanje za 29 učenika dva 8. Razreda u OŠ „Molve“.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 15. siječnja, policijska službenica za nadzor i planiranje - za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave, održala je predavanje za 29 učenika dva 8. Razreda u OŠ „Molve“. Tema predavanja bila je „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente 1 - podkomponente 1 projekta „Zdrav za 5“. 

Učenici su na početku predavanja upoznati s načinom provedbe projekta „Zdrav za 5“, ciljevima i rezultatima  anketiranja, a u kojem su sudjelovali učenici osmih razreda Županije koprivničko - križevačke prošle školske godine. Anketiranje se odnosilo na problematiku ovisnosti o alkoholu. Rezultati anketiranja pokazuju nužnost daljnje edukacije učenika o štetnim posljedicama zlouporabe alkohola. 

Kroz događaje koji su medijski popraćeni učenici su upoznati sa štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola.

Na primjerima prekršaja i kaznenih djela, kao što su narušavanje javnog reda i mira, uništavanje imovine, sudjelovanje u prometu na cestama pod utjecajem alkohola, nasilnička ponašanja, učenici su upoznati s postupcima policije i ostalih institucija, a posebno utjecaj takvih ponašanja na njihovu budućnost.



Stranica