Tjedna informacija za 13. do 19. siječnja 2014.g.

STANJE KRIMINALITETA

U proteklom tjednu zabilježena su 22 kaznena djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježena su 22 kaznena djela, od čega 11 kaznenih djela iz područja općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja gospodarskog kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja organiziranog kriminaliteta i tri kaznena djela iz područja zlouporaba opojnih droga. Kazneno je prijavljeno 14 osoba.

Razriješeno je jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, a prijavljene su dvije osobe.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je šest prekršaja, od čega jedan prekršaj tučnjave, dva prekršaja svađe i vike, prekršaj davanja pića pijanim osobama i dva prekršaja vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika. Prekršajno je prijavljeno sedam osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je deset prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom. Tjelesne ozljede zadobile su tri osobe. Teže ozlijeđenih osoba nije bilo, a lakše su ozlijeđena dva vozača osobnih automobila i vozač mopeda.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu nisu zabilježeni požari.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je šest prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je devet osoba.

Nisu zatečeni maloljetnici mlađa od 16 godina u kršenju odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. 

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.



Stranica