Edukacija o sigurnom sudjelovanju u prometu i Akciji "Manje oružja, manje tragedija"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 22. veljače, policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Službe policije Policijske uprave koprivničko - križevačke održali su edukativno predavanje za oko 60 mještana Cirkvene i Sv. Ivana Žabno. Predavanje je održano vezano uz sigurno kretanje pješaka u prometu, te o provođenju preventivne akcije „Manje oružja – manje tragedija“. 

Tijekom predavanja mještani su educirani što znači sigurno kretanje pješaka kolnikom u uvjetima smanjene vidljivosti i noću, kako se kolnikom mora kretati kolona pješaka i kako isti moraju biti označeni da ih ostali sudionici uoče, te pravilan prelazak ceste preko obilježenog pješačkog prijelaza. Također, prisutni su upoznati na koji način sigurno sudjelovati u prometu biciklom i što znači ispravan bicikl. 

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu prisutne je upoznao što učiniti u slučaju pronalaska neeksplodiranog ubojitog sredstva, te koje su vrste eksplozivnih sredstva koja se mogu naći na njihovom području.   

Na kraju edukacije, prisutnim mještanima podijeljeni su promidžbeni materijal.



Stranica