Projekt "Dan kao san" dobio priznanje na 6. regionalnoj konferenciji "Sigurnost gradova - SIGG 2014"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Policijske službenice Ureda načelnika Policijske uprave koprivničko - križevačke, zajedno s predstavnikom Županije koprivničko - križevačke, u četvrtak, 20 ožujka,  sudjelovale su na regionalnoj konferenciji „Sigurnost gradova-SIGG 2014“ u Splitu. 

Spomenuta konferencija je u organizaciji Hrvatskog foruma za urbanu sigurnost i časopisa „Zaštita“ tvrtke Tectus d. o. o., 6. po redu održana u hotelu Le Meridien Lav u Splitu, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Vlade Republike Hrvatske, Grada Splita i Turističke zajednice Grada Splita. 

Prilikom otvaranja konferencije, pored gradonačelnika Grada Splita Ive Baldasara, zamjenika župana Splitsko - dalmatinske županije Ante Šošića i ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadrana Perinića, nazočnima se obratila i pomoćnica ministra unutarnjih poslova za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak.

Iz Buxellesa se uživo javila i pomoćnica glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju Kolinda Grabar Kitarović. 

Vijeće za prevenciju kriminaliteta Županije koprivničko - križevačke i Policijska uprava koprivničko – križevačka dobili  su Priznanje za „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice u 2014“, za projekt „Dan kao san“, a koji je namijenjen ranjivim društvenim skupinama.

Glavna tematika konferencije jest prevencija kriminaliteta, uz civilno krizno upravljanje gradovima, nove tehnologije u ostvarivanju sigurnosti gradova, zaštita okoliša kao element sigurnosti gradova.



Stranica