Rezultati pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača

Foto: Ilustracija

U razdoblju od 14 sati 21. ožujka do 22 sata 22. ožujka, na području ove Policijske uprave proveden je pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača.

Policijski službenici utvrdili su 47 prekršaja, od čega 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola do 0,50 g/kg sankcioniran je jedan vozač, devet vozača bilo je pod utjecajem alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, pod utjecajem alkohola od 1,01 do 1,50 g/kg sankcionirano je pet vozača, a pet vozača bilo je i pod utjecajem alkohola većim od 1,50 g/kg.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora za četiri vozača bio je određen smještaj u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen kaznom kaznom zatvora, te je isti sproveden u zatvor u Bjelovaru.

Na području Policijske uprave u činjenju prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola u povratu zatečena su tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 22. ožujka, u 17.40 sati u Đurđevcu kod 63 - godišnjeg vozača, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,23 g/kg.

Tijekom provođenja pojačanog nadzora zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena, a koju je prouzročio vozač motocikla pod utjecajem alkohola od 1,46 g/kg.



Stranica