"Zdrav za 5" - Edukativno predavanje u OŠ "Đuro Ester"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U sklopu projekta „Zdrav za 5“ policijske službenice za prevenciju Policijske uprave koprivničko križevačke održale su predavanja u OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici. 

Prvo predavanje održano je u srijedu, 26. ožujka, za 50 učenika 8.d. i 8.b. razreda, dok je drugo predavanje održano danas, 27. ožujka za 49 učenika 8.a. i 8.c. razreda. 

Na početku predavanja učenicima je predstavljen spomenuti projekt „Zdrav za 5“, kao i rezultati anketiranja vezani uz konzumaciju alkohola njihovih vršnjaka prošle školske godine, te aktivnosti koje su se provodile u sklopu Komponente II - eko radionice na otvorenom prostoru.

Tijekom predavanja policijske službenice učenike su upoznale s „Štetnim posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola“. 

Prikazani su im primjeri iz policijske prakse u kojima su opisana kažnjiva ponašanja koje čine djeca pod utjecajem alkohola (oštećenja stvari, razni oblici nasilničkih delikata, posljedice prometnih nesreća pod utjecajem alkohola) i posljedice takvih ponašanja na njihovu budućnost. 

Također, učenici su upoznati sa prekršajnim odredbama koje se odnose na konzumaciju alkohola: Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, Zakona u ugostiteljskoj djelatnosti, Zakona o trgovini.



Stranica