Koprivnica: Edukativna radionica u OŠ "Đuro Ester"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 4. travnja, u OŠ „Đuro Ester“ u Koprivnici održana je edukativna radionica. Radionicu su održale policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave, a u sklopu projekta “Dan kao san“. 

Na radionici je aktivno sudjelovalo 26 učenika 2. razreda i njihova učiteljica. Tema edukacije bila je senzibilizirati djecu vezano uz problematiku osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom. Kako pomoći, učiti jedni od drugih, poštovati starije osobe, te osnove bontona za ophođenje prema osobama s invaliditetom. 

Tijekom radionice, učenici su kroz igrokaze educirani kako se ponašati u možebitnim opasnim situacijama, mogućim kaznenim djelima imovinskog kriminaliteta, a koja se čine na štetu osoba starije životne dobi (prodaja masažera, lažno predstavljanje da bi se stekla, protupravno, imovinska korist i dr.). 

Također, učenici su educirani da ne komuniciraju s nepoznatim osobama, ne daju osobne podatke putem telefona, odnosno da u kuću ne puštaju nepoznate osobe. 

Isto tako, učenici su educirani na koji način komunicirati s osobom u invalidskim kolicima, a kako s slijepom i slabovidnom osobom.

Učenici su s velikim zanimanjem sudjelovali u simulacijama opisanih situacija, te prihvaćali policijske službenike u suradnom odnosu.           

Također, ovo je bila prilika da se pohvali učenika spomenutog razreda, a koji je sudjelovao u projektu u samim počecima, prigodom snimanja za plakat i brošuru, budući je iskazao veliki senzibilitet za osobe s invaliditetom i osobe starije životne dobi. Slijedom toga s djecom se pričalo i o toleranciji, te činjenici da sam projekt i jest namijenjen ranjivim društvenim skupinama, da smo svi različiti, a u srcu isti. 



Stranica