Koprivnica: Održana 28. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama

U petak, 4. travnja, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 28. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Auto-klubova iz Koprivnice i Đurđevca, Auto-moto kluba iz Križevaca, Zavoda za javno zdravstvo,

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 4. travnja, u prostorijama Koprivničko-križevačke županije održana je 28. sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama, na kojoj su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Auto-klubova iz Koprivnice i Đurđevca, Auto-moto kluba iz Križevaca, Zavoda za javno zdravstvo, Hrvatskih cesta, Županijske uprave za ceste, te policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke. 

Na sjednici je predstavljano izvješće o broju djece koja su u razdoblju od 2002. do 2013.g. sudjelovala u prometnim nesrećama, s posebnim osvrtom na činjenje prekršaja od strane djece koja su prošla obuku za sigurno upravljanje biciklom u sklopu akcije „Sigurno u prometu“, a koju provode auto klubovi. Članovi Savjeta upoznati su sa provođenjem natjecanja o poznavanju prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju koje će se tradicionalno 5. puta održati u petak, 11. travnja, a koje organizira Policijska uprava, COOR-a „Podravsko sunce“ i Koprivničko-križevačka županija. 

Tijekom sjednice predstavnici auto klubova osvrnuli se na aktivnosti koje provode u sklopu akcije „Sigurno u prometu 2014“, kao i planiranim preventivnim aktivnostima u sklopu akcije „Vidi i klikni“ i „Sa zebrom sigurno u školu“. 

Na sjednici je između ostalog raspravljano o nedostacima i poboljšanju u cestovnoj infrastrukturi, planovima za naredni period, te provođenju preventivnih aktivnosti od strane Policijske uprave i auto klubova vezano uz korištenje dječjih autosjedalica i sudjelovanje motocikala u prometu.



Stranica