Najava preventivnih akcija na području Policijskih postaja Križevci i Đurđevac

U ponedjeljak, 21. travnja na području Policijske postaje Križevci i Policijske postaje Đurđevac održat će se preventivne akcije vezane uz najugroženiju skupinu sudionika u prometu kao što su vozači bicikala, mopeda i motocikala. 

 

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 21. travnja na području Policijske postaje Križevci i Policijske postaje Đurđevac održat će se preventivne akcije vezane uz najugroženiju skupinu sudionika u prometu kao što su vozači bicikala, mopeda i motocikala. 

Tako će od 9 do 12 sati, Policijska postaja Đurđevac, Auto moto klub „Križevci“, grad Križevci, Biciklistički klub „Križevci“ i Župa uznesenja blažene Djevice Marije Glogovnica provesti preventivnu akciju „Sigurno biciklima, mopedima i motociklima u prometu“. 

U 9.30 sati na Trgu J. Juraja Strossmayera u Križevcima uručiti se će nagrade i priznanja najboljim vozačima bicikala, mopeda i motocikala za 2013. g., te posebne nagrade najiskusnijem vozaču i vlasniku najstarijeg registriranog motocikla. 

U 10.45 sati započeti će defile sudionika preventivne akcije od Trga J. J. Strossmayera do kapelice sv. Petra u Apatovcu gdje će se održati blagoslov vozača bicikala, mopeda i motocikala, te njihovih vozila. Nakon blagoslova slijedi druženje sudionika preventivne akcije u mjestu Apatovec.

 

Također, od 10 do 13.30 sati, Policijska postaja Đurđevac i Moto klub „Legenda“ iz Đurđevca na prostoru park-šume „Borik“ u Đurđevcu provesti će preventivnu akciju „Sigurno mopedima i motociklima u prometu“

U 12 sati započeti će defile sudionika preventivne akcije od park-šume „Borik“ do mjesta Ferdinandovac gdje će se za prisutne održati sveta misa. Nakon završene svete mise slijedi povratak u park-šumu „Borik“. 

Tijekom preventivnih akcija Policijske postaje će održati prezentaciju opreme koju koriste prilikom nadzora prometa na cestama, te će vozačima bicikala, mopeda i motocikala dijeliti prigodni preventivno-promidžbeni materijal. 

Cilj preventivnih akcija je povećanje sigurnosti vozača bicikala, mopeda i motocikala, te senzibilizacija ostalih vozača motornih vozila na sudjelovanje vozača bicikala,  mopeda i motocikala u prometu. 

Ovim putem pozivamo sve vozače bicikala, mopeda i motocikala da prisustvuju rečenim preventivnim akcijama.



Stranica