Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 25. do 27. travnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a jedna osoba lakše ozlijeđena, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 25. do 27. travnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena, a jedna osoba lakše ozlijeđena, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno skretanje, nepropisna vožnja unazad, nepropisno pretjecanje i ostale greške vozača. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola zatečena su četiri vozača.

Policijski službenici prilikom nadzora prometa sankcionirali su 58 prometna prekršaja, od čega 18 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 11 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bila su  smještena dva vozača, te je jedan vozač uhićena i protiv istog će se tijekom današnjeg dana provesti žurni prekršajni postupak. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 27. travnja u 2.45 sati na otvorenom dijelu ceste između mjesta Majurec i Kloštar Vojakovački, kada je 22 - godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,38 g/kg u organizmu. Ista je bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

           

Dobro je podsjetiti   

 

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Alkohol nepovoljno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se povećava mogućnost događanja prometnih nesreća. 

Nakon konzumacije alkoholnih pića nemojte upravljati vozilima u prometu na cestama. Predlažemo da vozači koji su konzumirali alkoholna pića zamole drugu osobu koja nije pod utjecajem alkohola i posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom, da koriste usluge taxi-službe ili da ostave svoja vozila na parkiralištima i pješice se nogostupima upute kući.



Stranica