Na "Zelenoj čistki" sudjelovali policijski službenici

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 26. travnja, od 10 do 13 sati održana je akcija globalnog karaktera „Zelena čistka“, akcija čišćenja šumskih staza i puteva od ilegalnih odlagališta smeća. Organizator akcije je g. Zdenko Lončarić. Lokacija obuhvaćena akcijom bila je na području Grada Koprivnice, Mjesnog odbora Reka i šumsko područje Dugačko Brdo. 

Nositelji ovogodišnje akcije bili su Hrvatske šume i Šumsko društvo, suorganizatori i sudionici Planinarsko društvo „Bilo“ i „Pevec“, Biciklistički klub „Rotor“, izviđači „Kamengrad“, Policijska uprava koprivničko - križevačka, Udruga Kopriva, G.K.P. Komunalac, Dobrovoljno Vatrogasno društvo Reka i mnogobrojni građani. 

Ispred Policijske uprave sudjelovali su kontakt policajci Policijske postaje Koprivnica i policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika.    

Također, sudjelovala je OŠ „Đuro Ester“ Koprivnica, odnosno učenici i profesorica, članovi eko grupe, a koji su se pridružili i u okviru projekta nacionalne razine „Zdrav za 5“, u komponenti II. Ista uključuje upravo aktivnosti usmjerene ka očuvanju okoliša , uz slogan „Živi zdravo, budi zdrav – jer čist okoliš je zdrava budućnost“.  



Stranica