Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Utvrđeno je 65 prometnih prekršaja, od čega 11 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 11 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 2. do 4. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježena je prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Do nesreća je došlo zbog oduzimanja prednosti prolaska i nedovoljne udaljenosti od desnog ruba kolnika. Uzrok događanja prometne nesreće s poginulom osobom je oduzimanje prednosti prolaska na raskrižju.

Utvrđeno je 65 prometnih prekršaja, od čega 11 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 11 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 3. svibnja, u 2 sata u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima, kada je 20 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,98 g/kg. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana je u nedjelju, 4. svibnja, u 13.50 sati u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je 24 - godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom brzinom od 126 kilometara na sat, iako je brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Poštivanje prednosti prolaska

Prilikom prolaska kroz raskrižja potrebno je poštivati prometna pravila i značenje prometnih znakova kojima se regulira pravo prvenstva prolaska.

Ističemo da vozač koji svojim vozilom skreće ulijevo mora propustiti vozila koja mu dolaze u susret iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja.



Stranica