U prometnoj nesreći biciklista lakše ozlijeđen

Foto: Ilustracija 

U ponedjeljak, 11. kolovoza, oko 15.05 sati u Koprivnici na Đelekovečkoj cesti 88 – godišnji vozač upravljao je biciklom, te zbog nepropisnog uključivanja na kolnik nije propustio osobni automobil Honda, koprivničkih registracijskih oznaka kojim je u smjeru Đelekovca upravljala 50 – godišnja vozačica. Tom prilikom automobil je udario u bicikl, uslijed čega je vozač bicikla pao na kolnik i lakše je ozlijeđen.

Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica. Protiv 88 – godišnjaka biti će podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.   

Dobro je podsjetiti

Biciklisti – budite oprezni

Biciklom se obavezno treba kretati biciklističkim stazama, pješačko-biciklističkim stazama i biciklističkim trakama. Ukoliko se biciklista kreće prometnicom bez staza ili traka za kretanje biciklista, potrebno je kretati se uz desni rub kolnika u pravcu kretanja.

Prilikom skretanja potrebno je pogledom preko ramena provjeriti da se to može učiniti te potom dati znak lijevom ili desnom rukom ostalim vozačima o namjeri skretanja.



Stranica