Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 22. do 24. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 22. do 24. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom, u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina (2) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1). Jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom prouzročila je vozačica osobnog automobila pod utjecajem alkohola. 

Policijski službenici, tijekom vikenda, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 149 prometnih prekršaja, od čega 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 63 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je  smješteno sedam vozača, dok je jedan vozač uhićen. Spram uhićenog vozača proveden je žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen uvjetnom kaznom zatvora, novčanom kaznom i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilom B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 23. kolovoza, u 5.18 sati u Ulici A. Radića u Đurđevcu, kada je 24 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,93 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.   

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u petak, 22. kolovoza, u 14.05 sati u Bukovju Križevačkom kada je 39 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 114 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Podsjećamo vozače da brzinu kretanja svog vozila usklade s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te događanjima na prometnici i uz nju, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila. 

Podsjećamo da upravljanje vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika prometa na cestama.



Stranica