Križevci: Edukacija o sigurnosti u cestovnom prometu i akciji "Manje oružja, manje tragedija"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U nedjelju, 31. kolovoza, policijski službenici Policijske postaje Križevci, tijekom održavanja tradicionalnog javnog okupljanja pod nazivom „Šljivarijada“, koje se održalo u Dropkovcu, održali su edukaciju vezano uz podizanje razine sigurnosti u cestovnom prometu, te prisutne upoznali s ciljevima akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

Ujedno, održana je i nogometna utakmica između domaćina i policijskih službenika Policijske postaje Križevci u cilju povećanja što bolje suradnje između građana i policije, te na taj način promovirali proaktivni rad policije. 

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, upoznao je nazočne o stanju sigurnosti u cestovnom prometu tijekom 2014. godine na području  Policijske postaje, s naglaskom na najčešće uzroke događanja prometnih nesreća, neprilagođena brzina kretanja vozila i alkoholiziranost vozača,  a isti su također upoznati s ciljevima za naredni period, smanjivanje broja smrtno stradalih osoba za 5 % te ostalim preventivno – represivnim aktivnostima usmjerenim smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća i stradalih osoba. 

Kontakt policajka je nazočne upoznala da u skladu sa Zakonom o oružju, građani mogu dragovoljno predati  zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dogovorena je i suradnja u pogledu predaje nedozvoljenog oružja, a članovi Udruge će svojim ponašanjem u prometu, doprinijeti sigurnosti na našim cestama.



Stranica