Tjedna informacija za 1. do 7. rujna 2014.

STANJE KRIMINALITETA - U proteklom tjednu zabilježena su 23 kaznena djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i četiri kaznena djela organiziranog kriminaliteta.
 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA    

U proteklom tjednu zabilježena su 23 kaznena djela, od čega 15 kaznenih djela općeg kriminaliteta, četiri kaznena djela iz područja maloljetničke delikvencije i četiri kaznena djela organiziranog kriminaliteta.
Kazneno je prijavljeno 10 osoba.
Razriješeno je i jedno kazneno djelo općeg kriminaliteta iz ranijih razdoblja, za koje je prijavljena jedna osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježeno je devet prekršaja, od čega tri prekršaja tučnjava, četiri svađe i vike, omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika i prekršaj odavanja prosjačenju.
Prekršajno je prijavljeno 14 osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je devet prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i šest prometnih nesreća s materijalnom štetom. Nije bilo teže ozlijeđenih osoba, a lakše su ozlijeđena dva vozača bicikla i vozač osobnog automobila.

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 70.000 kuna.
Eksplozije nisu zabilježene.

OSTALI DOGAĐAJI

Zabilježeno je pet prekršaja nasilničkih ponašanja u obitelji, a prijavljeno je šest osoba.
Zatečeno je dvoje djece mlađe od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Akcija „Poštujte naše znakove“

U ponedjeljak, 8. rujna, započinje nova školska godina. Na prometnicama će biti veliki broj djece od kojih će mnoga po prvi puta samostalno sudjelovati u prometu na cestama. Djeca će na taj način postati aktivni sudionici u prometu, izloženi svim opasnostima koje cestovni promet nosi sa sobom.

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“ policijski službenici će na prometnicama u zonama škola vršiti pojačan nadzor prometa, a posebno će se nadzirati obveze vozača spram pješaka koji prelaze cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, nadzor brzine kretanja vozilima u zonama škola, nadzor prijevoza djece te nadzor zaustavljanja i parkiranja vozila u zonama škola. Također, policijski službenici, pripadnici prometnih jedinica mladeži i školskih prometnih jedinica kod ugroženijih škola vršiti će tjelesnu regulaciju prometa te i na taj način osigurati sigurnost djece.



Stranica