Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 12. do 14. rujna, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene,  

Foto: Ilustracija 

Tijekom vikenda, od 12. do 14. rujna, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke, zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene, te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Događanju prometnih nesreća najviše je pridonijela brzina kretanja vozila koja nije bila prilagođena mokrom i klizavom kolniku i koja je bila zabilježena u četiri prometne nesreće. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su jednu prometnu nesreću s jednom lakše ozlijeđenom osobom i dvije prometne nesreću s materijalnom štetom.

Sankcionirana su 122 prometna prekršaja, od čega 19 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 12 prekoračenja ograničenja brzina kretanja vozila.

Tijekom vikenda u posebnu prostoriju policije za smještaj do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo sedam vozača, dok je uhićen jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 13. rujna, u 0.10 sati u Ulici Mitrovica u Virju, kada je 44 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,02 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. 

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa očitana je u petak, 12. rujna, u 20 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabno, kada je 26 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 km/sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/sat. 

 

Dobro je podsjetiti

Vozače motornih vozila, ponovno, podsjećamo na nužnost poštivanja ograničenja brzina kretanja vozila, te prilagođavanja brzine kretanja stanju i karakteristikama kolnika, vremenskim uvjetima, te gustoći prometa.

Zbog zadržavanja vode na kolniku uslijed obilnih kišnih padalina, na pojedinim dionicama državnih, županijskih i lokalnih cesta postavljena je privremena prometna signalizacija kojom se upozorava na opasnost na cesti. Molimo sve sudionike u prometu da poštuju privremeno postavljenu prometnu signalizaciju i postupaju sukladno istoj.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cestama, već da zamole osobu koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkohol da upravlja vozilom ili da koriste usluge taksi službe, kako bi se izbjeglo događanje prometnih nesreća.

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače, podsjećamo na nužnost poštivanja prometnih znakova i prometnih pravila kojima se regulira pravo prvenstva prolaska kroz raskrižja, pri čemu ističemo poštivanje prometnog znaka naredbe „Obavezno zaustavljanje“.



Stranica