Križevci: Edukativno predavanje na zaručničkom tečaju

U četvrtak, 18. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima kontakt policajac i policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. 

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 18. rujna, u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima kontakt policajac i policijska službenica za maloljetničku delinkvenciju održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja.

Tijekom predavanja polaznici zaručničkog tečaja upoznati su sa pojmom nasilja, vrsti nasilja, kako prepoznati nasilnika, na koji način pomoći žrtvi nasilja, te su prezentirane značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kao i postupak policije prilikom zaprimanja dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji. 

 Ujedno, prisutni su obaviješteni i o institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (CZSS, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar kc-kž županije). 

Na spomenutom tečaju bilo je nazočno 13 parova i župnik crkve „Svete Ane“ Soviček Stjepan.



Stranica