Križevci: Provedena akcija nadzora alkoholiziranosti vozača

Noću subotu na nedjelju, 20./21. rujna, Policijska postaja Križevci provela je preventivno – represivnu akciju usmjerenu na nadzor alkoholiziranosti vozača.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Noću subotu na nedjelju, 20./21. rujna, Policijska postaja Križevci provela je preventivno – represivnu akciju usmjerenu na  nadzor alkoholiziranosti vozača.

Izvršen je nadzor nad 49 vozača, od kojih je sedam vozača zatečeno  pod utjecajem alkohola, od čega u koncentracijama iznad 1,50 promila dva vozača, od 1,00 do 1,50 promila tri vozača i od 0,51 do 1,00 promila tri vozača.

Dva vozača su smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a  jedan je uhićen na mjestu izvršenja prekršaja. Naknadno su u žurnim prekršajnim postupcima na Prekršajnom sudu u Križevcima kažnjeni visokim novčanim kaznama i izrečene su im zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima određene kategorije.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je kod 26 - godišnjeg vozača osobnog automobila,  a iznosila je 2,33 promila.

Tijekom provođenja mjera u Križevcima, ispred jednog ugostiteljskog objekta, formirana je i info točka  na temu alkoholiziranosti u prometu, na kojoj su posjetiteljima dijeljeni prigodni promidžbeni materijali,  a vozači su mogli postavljati i pitanja iz domene policijskog postupanja.



Stranica