"Europski tjedan kretanja" - policijska službenica u druženju s djecom

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 19. rujna, policijska službenica za preventivu u Službi policije, sudjelovala je u aktivnostima povodom manifestacije „Europski tjedan kretanja“ koja su se odvijala u Svilarskoj ulici u Koprivnici pod nazivom „Svilarska ulica - prostor zajedničke namjene“. 

Za djecu dječjih vrtića „Tratinčica“, „Smiješak“, „Sv. Josip“ i polaznike COOR „Podravsko sunce“, priređen je koncert „Uz zelenu notu“ koji su održali polaznici Umjetničke škole Fortunat Pintarić, i na kojem je bilo prisutno oko 80-tak djece sa svojim odgajateljima. 

Kako bi se Svilarska ulica prikazala kao zajednički prostor gdje svi sudionici u prometu dijele jedan prostor, djeca dječjeg vrtića „Tratinčica“ i „Smiješak“, oslikala su dio pločnika u navedenoj ulici, te tako na svoj način ukazali da su i oni dio zajedničkog prostora, sudionici u prometu na koje trebamo posebno paziti.

Tom prilikom razgovaralo se s djecom kako što sigurnije sudjelovati u prometu, te se osiguravala ulica kako bi djeca mogla sigurno boraviti prilikom odvijanja aktivnosti. 

Aktivnosti su održane u sklopu obilježavanja manifestacije „Europski tjedan kretanja 2014“ koji se održava od 16. do 22. rujna 2014.g.



Stranica