"Nisi sam" - Edukativno predavanje roditeljima u Kalinovcu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 22. listopada u Osnovnoj školi „Ivan Lacković Croata“ u Kalinovcu održana je edukativna radionica za roditelje, u sklopu aktivnosti Policijske uprave „Nisi sam“. 

Radionicu su po prvi puta održale policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika na način da su se u informatičkoj učionici roditeljima prikazale opasnosti koje „vrebaju“ po djecu, na Internetu i društvenim mrežama. 

Roditelji su poučeni što je Facebook, kako se izrađuje profil, što su i kako se slažu sigurnosne postavke, kako zaštiti osobne podatke. Nadalje, koji sadržaji nikako nisu prihvatljivi da ih djeca objavljuju.

Također, da je najveća opasnost što djeca prihvaćaju prijateljstvo osoba koje ne poznaju. Slijedom toga, roditelji su poučeni na praktičan način kako da s djecom izbrišu ili blokiraju nepoznate osobe.

Većina roditelja nije upoznata s načinom na koji djeca provode vrijeme na društvenim mrežama, stoga je cilj da se upravo kroz konkretne aktivnosti i aktivno sudjelovanje roditelja, pokaže kako zaštiti djecu.

Roditeljima je skrenuta pozornost kako i na koji način da pričaju s djecom da bi zadobili njihovo povjerenje da im pokažu svoje profile, te da zajedno pogledaju koji su im prijatelji, koje sadržaje objavljuju, te da upozore djecu iz kojih razloga moraju biti izuzetno oprezni. Tijekom radionice prikazani su i konkretni primjeri iz prakse.



Stranica