Teže ozlijeđen u prometnoj nesreći

Do nesreće je došlo oko 18.30 sati, na državnoj cesti DC 2 između Kloštra Podravskog i Kladara, kada je vozač rođen 1961. godine upravljao osobnim automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, u smjeru Kladara. U jednom trenutku zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio je kolnika i udario u zaštitnu ogradu ceste, nastavio se nekontrolirano kretati i potom se čelno sudario s teretnim automobilom s priključnim vozilom BiH registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao vozač rođen 1960
 

Foto: Ilustracija

Jučer, 16. studenoga, u prometnoj nesreći teško je ozlijeđen vozač automobila rođen 1961. godine.

Do nesreće je došlo oko 18.30 sati,  na državnoj cesti DC 2 između Kloštra Podravskog i Kladara, kada je vozač rođen 1961. godine upravljao osobnim automobilom virovitičkih registracijskih oznaka, u smjeru Kladara. U jednom trenutku zbog nepropisnog kretanja vozilom je sletio je kolnika i udario u zaštitnu ogradu ceste, nastavio se nekontrolirano kretati i potom se čelno sudario s teretnim automobilom s priključnim vozilom BiH registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao vozač rođen 1960.

Vozač osobnog automobila bio je pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, a protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Zbog očevidnih radnji promet je na ovoj dionici državne ceste DC 2 bio u prekidu do 20.50 sati i odvijao se obilaznim pravcem.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.
Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica