Križevci: Edukacija polaznika tečaja zaručnika

Jučer, 29. siječnja, u prostorijama Župne crkve sveta Ane u Križevcima održano je predavanje polaznicima tečaja zaručnika. Kontakt policajac i policijska službenica za maloljetničku delikvenciju Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika su predočili značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Foto: Ilustracija

Jučer, 29. siječnja, u prostorijama Župne crkve sveta Ane u Križevcima održano je predavanje polaznicima tečaja zaručnika. Kontakt policajac i policijska službenica za maloljetničku delikvenciju Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika su predočili značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Upućeni su na koji način prepoznati obiteljsko nasilje, kakvo ono može biti, na koji način žrtva postupa u takvim slučajevima, o čemu mora biti obaviještena, te su upoznati s pravnim sankcijama počinitelja.

Upoznati su s institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (Centri za socijalnu skrb, policija, udruga „Hera“ Križevci).

Tečaju je nazočilo 35 parova, sa župnikom Stjepanom Sovičekom.
 



Stranica