Edukacija budućih vozača

 Sukladno planiranim preventivnim aktivnostima danas, 30. siječnja, u auto školi „AMK Križevci“, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci održao je kraću edukaciju polaznika škole. Budući vozači upoznati su sa stanjem sigurnosti cestovnog prometa i sudjelovanju mladih vozača u cestovnom prometu, upoznati su s najčešćim uzrocima prometnih nesreća, utjecaju alkohola i droge na vozače, te s općim pravilima ponašanja vozača motornih vozila u prometu.

Foto: Ilustracija

Sukladno planiranim preventivnim aktivnostima danas, 30. siječnja, u auto školi „AMK Križevci“, policijski službenik za prometnu preventivu Policijske postaje Križevci održao je kraću edukaciju polaznika škole. Budući vozači upoznati su sa stanjem sigurnosti cestovnog prometa i sudjelovanju mladih vozača u cestovnom prometu, upoznati su s najčešćim uzrocima prometnih nesreća, utjecaju alkohola i droge na vozače, te s općim pravilima ponašanja vozača motornih vozila u prometu.

Obzirom da se radi o osobama koje će po prvi puta  samostalno sudjelovati u prometu kao vozači, potrebno ih je dodatno educirati o opasnostima koje im prijete, te im ukazati na značaj vozačke dozvole ne samo kao dopuštenje za upravljanje vozilom, već i na obvezu odgovornog ponašanja.



Stranica