Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su sankcionirali 71 prometni prekršaj, od čega devet upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i devet vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 30. siječnja do 1. veljače, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježena je prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dvije u kojima su tri osobe teško i jedna lakše ozlijeđena, te četiri s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepoštivanje prednosti prolaska, nepoštivanje svjetlosnog znaka i nepropisno parkiranje. U prometnim nesrećama pod utjecajem alkohola bio je jedan vozač.

Policijski službenici su sankcionirali 71 prometni prekršaj, od čega devet upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i devet vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržan je jedan vozač, koji je potom uhićen, a danas će biti doveden na žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 1. veljače, u 1 sat u Ulici pod lipom u Starigradu, gdje je 28 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,04 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u petak, 30. siječnja, u 11.49 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, gdje je 25 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 91 kilometar na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometar na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima (kiša, snijeg) i stanju na cestama (mokar kolnik, snijeg na kolniku, poledica), da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te da se pridržavaju pravila prednosti prolaska koja su regulirana prometnim znacima ili prometnim pravilima.

Apeliramo na vozače motornih vozila i sve putnike u vozilima da koriste sigurnosni pojas, makar vožnja trajala svega nekoliko minuta, jer korištenje sigurnosnog pojasa sprečava teža stradavanja. 



Stranica