Oprezno u prometu!

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozačima motornih vozila savjetujemo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja. 

Foto: Ilustracija 

Kako bi se događanje prometnih nesreća svelo na minimum, tijekom predstojećeg vikenda, vozačima motornih vozila savjetujemo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama i ograničenjima brzine kretanja u naselju i van naselja. Također, nužno je povećati razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu. Prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu ne „ulijetati u škare“, ne pretjecati vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, a prije svakog ulaska u zavoj nužno je smanjiti brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika. Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja. 

Posebno apeliramo na sve sudionike u prometu, a posebice one koji će slaviti dan zaljubljenih Valentinovo, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola odnosno nakon konzumacije alkoholnih pića. 

Napominjemo da mladi vozači ne smiju upravljati osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kW, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 g/kg. 

Vozače bicikala podsjećamo da se trebaju kretati izgrađenim biciklističkim stazama i trakama, da se prije prelaska kolnika trebaju uvjeriti da ga mogu sa sigurnošću prijeći. Vozači bicikala i pješaci tijekom noći trebaju biti označeni reflektirajućom biciklističkom odjećom odnosno reflektirajućim prslukom.  

Tijekom ovog vikenda diljem županije održavati će se prigodne Fašenske manifestacije i povorke, te ovim putem sudionike rečenih manifestacija koji će se kretati pješice, podsjećamo da za svoje kretanje koriste nogostupe i obilježene pješačke prijelaze, te da se prije prelaska ceste uvjere da istu mogu sa sigurnošću prijeći, dok sve druge sudionike u prometu molimo da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju tijekom privremenih zatvaranja prometa i privremenih regulacija prometa, te da se pridržavaju uputa policijskih službenika.



Stranica