Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa uočili i sankcionirali 156 prometnih prekršaja, od čega 40 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 13. do 15. veljače, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene, te tri nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska i nepropisna vožnja unazad. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće.

Policijski službenici su prilikom nadzora prometa uočili i sankcionirali 156 prometnih prekršaja, od čega 40 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je 11 vozača. Uhićeno je šest vozača, a protiv pet su provedeni žurni prekršajni postupci.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 15. veljače, u 7.40 sati na cesti između Virja i Molvi, gdje je 20 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,43 promila i skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 15. veljače, u 12.25 sati u Borovljanima, kada je 26 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 121 kilometar na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat .

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno podsjećamo da svi vozači motornih vozila moraju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.

Pozivamo vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Mlade vozače podsjećamo da ne smiju upravljati osobnim automobilima čija je snaga motora veća od 80 kW, te da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 promila.



Stranica