Križevci: Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Tijekom akcije kontrolirano je 48 vozača od kojih je 18 vozača zatečeno pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,51 do 1,00 promila - osam vozača, od 1,00 do 1,50 promila - četiri vozača i više od 1,50 promila - šest vozača. 

 

Foto: Ilustracija 

Tijekom 13./14. veljače, na području Policijske postaje Križevci, provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Tijekom akcije kontrolirano je 48 vozača od kojih je 18 vozača zatečeno  pod utjecajem alkohola u koncentracijama od 0,51 do 1,00  promila - osam  vozača, od 1,00 do 1,50 promila - četiri vozača  i  više od 1,50 promila - šest vozača. 

Od 18 vozača zatečenih pod utjecajem alkohola zatečena je jedna žena vozač, kod koje je utvrđena koncentracija alkohola od 1,07 promila. 

Tijekom akcije pet vozača je zadržano u posebnim prostorijama policije do otrježnjenja. Nakon otrježnjenja vozači su dovedeni na Prekršajni sud u Križevcima, gdje su kažnjeni novčanim kaznama, zaštitnim mjerama te kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora. 

Najveća koncentracija alkohola od 1,84 promila utvrđena je kod 43 – godišnjeg vozača osobnog automobila. Ukupno je utvrđeno 30 prometnih prekršaja, od kojih i dva prekršaja počinjena od strane mladih vozača.

Obzirom na vrlo visoki udio alkoholiziranih vozača u prometu i nadalje predstoje pojačane aktivnosti policije kako bi se rečeni broj prekršaja smanjio i time povećala sigurnost u cestovnom prometu.    



Stranica