"Zdrav za 5" - Edukativno predavanje u Đelekovcu

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 3. ožujka, policijski službenici Ureda načelnika Policijske uprave održali su predavanje za 13 učenika osmog razreda u OŠ „Đelekovec“ u prisutnosti razrednice i pedagoginje. 

Predavanje je održano u sklopu projekta „Zdrav za pet“ koji se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću te očuvanje i zaštitu okoliša. Tema predavanja je „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“. 

Na samom početku učenike se upoznalo s načinom provedbe projekta – Komponentom I. i II., te ciljevima istog. Prezentirano su im rezultati anonimnog anketiranja učenika osmih razreda tijekom pretprošle školske godine vezano uz zlouporabu i ovisnosti o alkoholu. 

Kroz primjere iz medija i iz policijske prakse, učenike se upoznalo s posljedicama i kaznenopravnim aspektima zlouporabe alkohola kod činjenja prekršaja i kaznenih djela. Kroz primjere kaznenih djela uništavanja imovine, prekršaje narušavanja javnog reda i mira, nasilničkih ponašanja u obitelji i posljedice prilikom sudjelovanja u prometu na cestama pod utjecajem alkohola, učenike se nastojalo osvijestiti o ozbiljnosti problema koji se javljaju uslijed konzumacije alkohola. 

Dio predavanja je posvećen problematici vezanoj uz konzumaciju proizvoda koji čine mješavine bilja natopljene sintetičkim kanabinoidima od strane mladih i opasnosti koje prijete uslijed konzumacije istih.



Stranica