Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su sankcionirali 149 prometnih prekršaja, od čega 35 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 25 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 10. do 12. travnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, a u četiri nesreće četiri osobe su lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom, nedovoljan razmak između vozila, nepropisna vožnja unatrag i nepropisno uključivanje u promet. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće.

Policijski službenici su sankcionirali 149 prometnih prekršaja, od čega 35 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 25 upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je sedam vozača. Tri su vozača uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznom zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Jedna osoba je predana na izdržavanje kazne zatvora u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je nedjelju, 12. travnja, u 22.30 sati na Trgu svetog Jurja u Đurđevcu, kada je 52 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,38 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu, 11. travnja, u Velikoj Mučnoj kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 112 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Pozivamo vozače da poštuju prometne znakove, posebice ograničenja brzine kretanja, te da brzinu prilagode uvjetima na cesti.

Pozivamo vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Vozače mopeda i motocikala, ali i vozače bicikala mlađe od 16 godina, podsjećamo na obavezno korištenje zaštitne kacige.



Stranica