Održana edukativna radionica u Molvama u sklopu projekta "Dan kao san"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 13. travnja, u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica održana je edukativna radionica u sklopu projekta „Dan kao san“ za  četrdesetero djece Dječjeg vrtića „Pčelica“ Molve.

Edukativnu radionicu održali su predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica Marija Mraz i članovi udruge Nataša i Ivan Friščić, te policijska službenica za prevenciju Policijske uprave koprivničko – križevačke. 

Djeci su predstavljene situacije s kojima se susreću u vrtiću i svojem okruženju iz edukativne slikovnice „Bontončić ili kako svima biti prijatelj“. Primjeri iz slikovnice opisuju kako pomoći djeci koja imaju neko tjelesno oštećenje (uslijed čega se teže kreću ili ne mogu hodati), djeci koja imaju oštećenje sluha ili vida, teže uče ili pak boluju od nekih bolesti (primjer epilepsije ili astme). 

Djecu su posebno interesirala pomagala koja služe u edukativne svrhe: kolica i pomagala za kretanje-štake.  Djeca su isprobala kretati se s pomagalima da bi shvatili koliko je važno imati razumijevanje i pomoć svojih prijatelja.

U drugom dijelu djecu se upoznalo s nekim potencijalno opasnim situacijama u kojima se mogu naći: dolazak nepoznate osobe pred vrata njihovog doma kada su sami, nuđenje prijevoza automobilom od strane nepoznate osobe, javljanja na telefon i davanje informacija/osobnih podataka. Važno je da potraže pomoć odrasle osobe kada se nađu u nepoznatim situacijama.

Cilj radionica ovog tipa je omogućavanje razumijevanja svakog oblika različitosti kod osoba i poimanje policijskog službenika kao pomagača i prijatelja.  



Stranica