Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su sankcionirali 141 prometni prekršaj, od čega 30 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 49 upravljanja nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 17. do 20. travnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom, nepropisno skretanje, nepropisno pretjecanje i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su četiri nesreće.

Policijski službenici su sankcionirali 141 prometni prekršaj, od čega 30 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 49 upravljanja nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je  šest vozača, a tri su uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni novčanom kaznom, kaznom uvjetnog zatvora i zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima A i B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u petak, 17. travnja, u 15.15 sati u Ulici Grgura Karlovčana u Kalinovcu, kada je 60 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 3,10 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 19. travnja, u 9.57 sati na Ivanjskoj cesti u Koprivnici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom  brzinom od 100 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Apeliramo na vozače da je poštuju ograničenja brzine kretanja, te ih podsjećamo da brzinu upravljanja vozilima nužno prilagode uvjetima na cesti i karakteristikama ceste.

Podsjećamo da se prije izvođenja neke od radnji vozilom u prometu (pretjecanje, obilaženje, uključivanje u promet, vožnja unatrag) vozač treba uvjeriti da radnju može izvesti sigurno, odnosno da neće ugroziti druge osobe ili njihovu imovinu.

Pozivamo sve vlasnike i vozače motocikala i mopeda da se odazovu preventivnoj akciji „Dani tehničke ispravnosti motocikala i mopeda 2015.“ i izvrše preventivni tehnički pregled svojih vozila u stanicama za tehničke preglede kako bi bili što sigurniji u prometu.



Stranica