„Uspori za 10“ - izabrano najbolje rješenje plakata

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U zadnjih pet godina na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 995 prometnih nesreća, a  332 su se dogodile zbog neprilagođene i nepropisne brzine. Nepoštivanje zakonskih odredbi o brzini kretanja vozila uzrok je svake treće prometne nesreće, a prosječno ih se godišnje zabilježi 66 i u njima je šest osoba smrtno stradalo, a 49 ih je teže ozlijeđeno.

Stoga je Policijska postaja Križevci kao nositelj pokrenula preventivni projekt „Uspori za 10“, čiji cilj je senzibiliziranje javnosti, sudionika u prometu da se pridržavaju prometnih propisa, posebice da vozači smanje brzinu kretanja vozila i time pridonesu povoljnijem stanju sigurnosti u cestovnom prometu.

Sam projekt zamišljen je na način da se uključe svi koji svojim utjecajem mogu pridonijeti snažnijem preventivnom djelovanju, a raspisan je i interni natječaj u srednjim i osnovnim školama, te dječjim vrtićima s ciljem izrade promidžbenog letka na temu projekta.

Učenici su ponudili 17 rješenja za letak, od kojih je izabran rad učenika Vinka Kamenarića, polaznika 5. b razreda OŠ “Ljudevit Modec“ iz Križevaca.

Proglašenje najboljeg rada održano je u utorak, 28. travnja, u novootvorenim prostorima Gradske knjižnice u Križevcima,  a nagradu i priznanje Vinku i njegovoj mentorici, profesorici Senki Pleše, uručio je Mladen Tinodi, pročelnik Ureda za društvene djelatnosti Grada Križevaca.

Također,  izrađena je i maketa policijskog službenika s uređajem za mjerenje brzine kretanja, koja će se postavljati u zonama škola u cilju preveniranja naprihvatljivih ponašanja u prometu. 



Stranica