Radni sastanak: „Program smanjenja štetne upotrebe i posljedica uzrokovanih alkoholom“

Temeljem poziva Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Službe za javno zdravstvo i socijalnu medicinu, Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti jučer, 29. travnja, policijski službenici Policijske uprave sudjelovali su na sastanku radne skupine „Program smanjenja štetne upotrebe i posljedica uzrokovanih alkoholom“.

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Temeljem poziva Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, Službe za javno zdravstvo i socijalnu medicinu, Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti jučer, 29. travnja, policijski službenici Policijske uprave sudjelovali su na sastanku radne skupine „Program smanjenja štetne upotrebe i posljedica uzrokovanih alkoholom“.

Radna skupina koja djeluje od 2009. godine sastavljena je od predstavnika Centara za socijalnu skrb Koprivnica, Đurđevac i Križevci, Prekršajnih sudova Koprivnica i Križevci, Općinskog državnog odvjetništva, Opće bolnice Koprivnica i Policijske uprave.

Na radnom sastanku razmatrala se dosadašnja realizacija programa i izvješće o radu Savjetovališta za mlade i odrasle s problemom prekomjernog pijenja.

Naglašen je značaj dobre suradnje između svih institucija, prepoznavanje problema ovisnosti i upućivanje mladih i odraslih osoba s problemom u Centar za prevenciju ovisnosti.

Sve institucije prepoznale su problem konzumacije sintetičkih kanabinoida od strane sve mlađih osoba, te njihove lake dostupnosti.

U narednom razdoblju sve institucije u okviru ove radne skupine pokrenuti će aktivnosti u cilju upoznavanja šire javnosti o opasnostima koje prijete osobama koje konzumiraju sintetičke kanabinoide.



Stranica