Edukacija traktorista u Legradu i Novigradu Podravskom

U četvrtak, 14. svibnja, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u Legradu i Novigradu Podravskom, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanice za tehnički pregled 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U četvrtak, 14. svibnja, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u Legradu i Novigradu Podravskom, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanice za tehnički pregled, održala je edukativno predavanje – tribinu. Predavanje je održano na temu „Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora, osiguranje“.

Tom prilikom, a u cilju povećanja sigurnosti u prometu, vozači i vlasnici traktora educirani su da prije upotrebe provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije), da ih registriraju,kada upravljaju traktorom, moraju imati položeni vozački ispit ''F'' kategorije (traktori). Također, prije uključivanja vozila u promet, dužni su očistiti blato s kotača, kako isto ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor i nikako da ne  konzumiraju alkoholna pića prije vožnje.

Na kraju prisutnima je skrenuta pozornost na prevenciju sprečavanja kaznenih djela teških krađa i krađa te su im dati savjeti da zaključavaju vozila i kuće, ne ostavljaju ključeve u bravi vozila ili kuća, ne ostavljaju vrijedne stvari na vidljivim mjestima u vozilu i dr.



Stranica