Oprezno u prometu!

Tijekom proteklog vikenda i tjedna na području Policijske uprave zabilježen je veći broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači osobnih automobila i motocikala. 

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda i tjedna na području Policijske uprave zabilježen je veći broj prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači osobnih automobila i motocikala. Zabilježene su dvije prometne nesreće s poginulim osobama i šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a četiri osobe su lakše ozlijeđene. 

Najčešći uzroci ovih nesreća bili su nepropisna brzina i brzina neprimjerena uvjetima (5) i nepoštivanje prednosti prolaska (4), dok su 3 vozača bila pod utjecajem alkohola. 

Na sve sudionike u prometu apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 

Apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižje. Upućujemo sve vozače da je brzinu upravljanja vozilima nužno prilagoditi uvjetima na cesti, uz maksimalno štovanje prometne signalizacije i prometnih propisa. 



Stranica