Koprivnica: Registracija bicikala ispred srednjih škola

U srijedu, 5. lipnja, kontakt policajci Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica Ureda načelnika sudjelovali su u preventivnim aktivnostima u sklopu projekta „Registracija bicikala“ ispred Obrtničke i Srednje škole u Koprivnici. 

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U srijedu, 5. lipnja, kontakt policajci Policijske postaje Koprivnica i policijska službenica Ureda načelnika sudjelovali su u preventivnim aktivnostima u sklopu projekta „Registracija bicikala“ ispred Obrtničke i Srednje škole u Koprivnici.

Registrirano je 28 bicikala građana i učenika.

Prilikom registracije bicikala učenike i građane se upoznalo s načinima zaštite svoje imovine. Obzirom da dosta učenika dolazi u školu svojim biciklom, savjetovalo ih se da uvijek zaključavaju bicikle dobrim lokotom na način da obuhvate i kotač i ramu bicikla, da ne ostavljaju bicikle na usamljenim mjestima, već da ih ostavljaju na mjestima gdje se kreće veći broj građana, te da sačuvaju dokumentaciju o biciklu.

Građanima i učenicima su podijeljene brošure projekta „Stop krađama bicikala“ i preventivni materijali „Oprez - Ne dozvolite da se netko koristi vašim osobnim podacima!!!“ u kojima ih se savjetuje da ne odaju svoje osobne podatke (bilo osobno, putem telefona ili unosom podataka na Internetu), prijave nestanak ili gubitak osobnih dokumenata, traže predstavljanje važećim dokumentom nepoznatih osoba koje im se predstavljaju kao službene osobe raznih institucija.

Upoznati su s načinima zaštite od provala u domove i automobile, te su pozvani da prijave svako sumnjivo ponašanje i kretanje nepoznatih osoba i vozila na broj 192.



Stranica