Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici su u nadzoru prometa uočili i sankcionirali 124 prometna prekršaja, od čega 21 upravljanje pod utjecajem alkohola i 11 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 5. do 7. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od kojih jedna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su u nadzoru prometa uočili i sankcionirali 124 prometna prekršaja, od čega 21 upravljanje pod utjecajem alkohola i 11 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 6. lipnja, u 22.25 sati u Kutnjaku, kada je 41 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od  3,32 promila.

Najveća brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 7. lipnja, u 15.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 57 - godišnji mađarski državljanin upravljao osobnim automobilom brzinom od 85 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Vozače motornih vozila molimo da prilagode brzinu kretanja svog vozila vremenskim uvjetima i stanju na cestama, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila, te da se pridržavaju pravila prednosti prolaska koja su regulirana prometnim znacima ili prometnim pravilima. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.



Stranica