Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Tijekom vikenda, od 12. do 14. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega dvije nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 12. do 14. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega dvije nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: nepropisno skretanje (1), nepoštivanje prednosti prolaza (1) i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (2).  Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su dvije prometne nesreće. 

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 89 prometnih prekršaja, od čega 14 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 13 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva bilo je  smještano pet vozača. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 14. lipnja, u 17.15 sati u Bakovčicama, kada je vozač bicikla zatečen pod utjecajem alkohola od 2,33 promila, te je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. 

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u subotu, 14. lipnja, u 0.18 sati u Novigradu Podravskom u Koprivničkoj ulici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 km/h na mjestu s dozvoljenom brzinom kretanja 60 km/h. 

            Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Apeliramo na vozače mopeda i motocikala da poštuju prometnu signalizaciju i prometne propise, te da brzinu kretanja prilagode uvjetima i stanju na prometnicama. 

Podsjećamo na obavezno korištenje zaštitne kacige, te preporučamo korištenje zaštitnih odjela, jer vozači mopeda i motocikala osim ove nemaju nikakvu drugu zaštitnu opremu. Stoga je bitno da su oni kvalitetni i da veličinom odgovaraju vozaču. Kaciga koju koriste vozači mopeda i motocikala, i putnici koje oni prevoze, mora biti propisna, homologirana i pričvršćena.  

Bicikliste upućujemo da obvezno koriste biciklističke staze ili trake, da ne voze nogostupom i obilježenim pješačkim prijelazom kao i da tijekom vožnje noću bicikli budu propisno osvijetljeni, a vozači koriste  reflektirajući prsluk ili odjeću sa reflektirajućim materijama. Također, roditelje upućujemo da djeca obvezno koriste zaštitne kacige prilikom upravljanja biciklima do navršene 16-te godine.



Stranica