Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici sankcionirali su 99 prometnih prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 29 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 26. do 29. lipnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega jedna nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojoj je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepropisno kretanje, nedovoljna udaljenost između vozila, neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje i nepropisno okretanje. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su šest prometnih nesreća.

Policijski službenici sankcionirali su 99 prometnih prekršaja, od čega 25 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 29 vožnji nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je sedam vozača. Tri vozača su uhićena i protiv njih su provedeni žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni novčanim kaznama, kaznama uvjetnog i bezuvjetnog zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije. Dvije osobe su predane na izdržavanje kazne zatvora u bjelovarski zatvor.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 28. lipnja u 8 sati u Kolodvorskoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 29 - godišnji vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,37 promila, te prouzročio prometnu nesreću. Vozač je zadržan do otrježnjenja, potom uhićen i doveden na Prekršajni sud u Križevcima, gdje je kažnjen kaznom zatvora od 25 dana, novčanom kaznom od 2700 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije osam mjeseci.

Najveća brzina utvrđena je u petak, 26. lipnja,  u 4.59 sati u Vlaislavu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 130 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače motornih vozila apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da brzinu kretanja vozila prilagode osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa tako da vozilo mogu u svakom trenutku pravovremeno zaustaviti pred preprekama koju u konkretnim uvjetima mogu predvidjeti, odnosno da mogu postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.



Stranica