Pripreme za "žitni put" u Đurđevcu

Jučer, 2. srpnja, u Policijskoj Postaji Đurđevac održan je sastanak s većim otkupljivačima pšenice na području postaje, koji su najavili početak otkupa. Prognoze su da će ovogodišnjeg uroda biti manje nego ranijih godina, tako da se ne očekuju velike kolone traktora sa prikolicama, ali u vrhu žetve moglo bi ih biti. Otkupljivači su pozvani da otkup organiziraju na način da se broj vozila koji će čekati u koloni na prilaznim cestama do mjesta otkupa smanji na što manji broj kako se ne bi ometala sigurnost prometa. Za očekivati je da bi kolone traktora mogle biti u Podravskim Sesvetama pa se vozači pozivaju na oprez.

Foto: Ilustracija

Jučer, 2. srpnja, u Policijskoj Postaji Đurđevac održan je sastanak s većim otkupljivačima pšenice na području postaje, koji su najavili početak otkupa. Prognoze su da će ovogodišnjeg uroda biti manje nego ranijih godina, tako da se ne očekuju velike kolone traktora sa prikolicama, ali u vrhu žetve moglo bi ih biti. Otkupljivači su pozvani da otkup organiziraju na način da se broj vozila koji će čekati u koloni na prilaznim cestama do mjesta otkupa smanji na što manji broj kako se ne bi ometala sigurnost prometa. Za očekivati je da bi kolone traktora mogle biti u Podravskim Sesvetama pa se vozači pozivaju na oprez.

Vozači traktora koji će predavati urod pšenice pozivaju se da svoje traktore i prikolice zaustave što bliže desnom rubu kolnika ukoliko će čekati u koloni, kako bi se promet mogao neometano odvijati. Traktori i prikolice moraju biti registrirani, tehnički ispravni i osigurani. Vozače traktora, ali i osobe koje će zajedno s njima čekati u kolonama pozivamo da ne konzumiraju alkoholna pića prilikom dolaska na mjesto otkupa ili tijekom čekanja u koloni na predaju žita.

Vozači kombajna se pozivaju da prilikom prometovanja na cesti žetveni dio kombajna skinu i vuku u prikolici. 



Stranica