Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 183 prometna prekršaja, od čega 27 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 114 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 21. do 23. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća. Od ukupnog broja nesreća, dvije nesreće bile su s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene, dok su četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su: neprilagođena brzina (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (3) i nepropisno mimoilaženje (1). Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su 2 prometne nesreće. 

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 183 prometna prekršaja, od čega 27 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 114 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom. U posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješteno je bilo pet vozača. 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 22. kolovoza, u 3.55 sati u Hrsovu, kada je vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,45 promila, te je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. 

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u subotu, 22. kolovoza, u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kojom prilikom je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 113 km/h, dok je dopuštena brzina kretanja ograničena na 60 km/h.    

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da poštuju prometne znakove, posebice one kojima se ograničava brzina kretanja vozila, da istu sukladno tome kao i uvjetima na cesti, prilagode. Isto tako, da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 

Također, skrećemo pozornost vozačima mopeda i motocikala da prije sudjelovanja u ovnom prometu izvrše provjeru tehničke ispravnosti. Podsjećamo na obavezno korištenje zaštitne kacige, te preporučamo korištenje zaštitnih odjela, jer vozači mopeda i motocikala osim ove nemaju nikakvu drugu zaštitnu opremu. Stoga je bitno da su oni kvalitetni i da veličinom odgovaraju vozaču. Kaciga koju koriste vozači mopeda i motocikala, i putnici koje oni prevoze, mora biti propisna, homologirana i pričvršćena. 

Podsjećamo da na vozilu imate upaljena svjetla, ne prevozite djecu kao ni više osoba od onog broja koji je upisan u prometnu dozvolu, ne sjedate na moped ili motocikl ukoliko ste umorni i pod utjecajem lijekova, ostale sudionike u prometu pravovremeno obavijestite o promjeni smjera kretanja ili zaustavljanja svog vozila, radnje pretjecanja i obilaženja vršite samo ako time ne ometate normalno kretanje vozila koja dolaze iz suprotnog smjera i ako na cesti ima dovoljno prostora za sigurno izvođenje tih radnji.



Stranica