Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Policijski službenici sankcionirali su 120 prekršaja, od čega 27 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te 23 prekoračenja brzina kretanja vozila.

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 28. do 30. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih jedna ozlijeđenim osobama, u kojima su dvije osobe teško i jedna lakše ozlijeđena. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisna vožnja unazad,  neprilagođena brzina i nepropisno kretanje kolnikom.

Policijski službenici sankcionirali su 120 prekršaja, od čega 27 upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola te 23 prekoračenja brzina kretanja vozila.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača, a četiri su uhićena. Provedena su tri žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni novčanom kaznom, uvjetnim kaznama zatvora i zabranama upravljanja vozilima B kategorije.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 30. kolovoza, u 3 sata u Koprivnici kada je 52 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem 2,55 promila.

Najveća brzina kretanja utvrđena je u nedjelju, 30. kolovoza, u 12.55 sati u Zagrebačkoj ulici u Svetom Ivanu Žabnu, kada je 23 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 94 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Obzirom na povećan broj prometnih nesreća uslijed nepoštivanja prednosti prolaska skrećemo pozornost da je svaki vozač dužan postupiti sukladno prometnim znakovima kojima se regulira promet na raskrižju, a posebice sukladno postavljenom prometnom znaku „Obavezno zaustavljanje“. Također, vozač vozila koje skreće ulijevo dužan je propustiti vozilo koje, dolazeći iz suprotnog smjera, zadržava smjer svojeg kretanja ili skreće udesno, osim ako postavljenim prometnim znakom nije drukčije određeno.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Mlade vozače podsjećamo na apsolutnu zabranu upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića.



Stranica