Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Sankcionirano je 105 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 28 upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 2. do 4. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. U nesrećama je jedna osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje i skretanje, oduzimanje prednosti prolaska i nemarno postupanje s vozilom.

Sankcionirano je 105 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 28 upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Jedan je uhićen i protiv njega je bio proveden žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 3. listopada, u 22.40 sati u Virovskoj ulici u Molvama, kada je 45 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,30 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstava.

Najveće prekoračenje brzine zabilježeno je u subotu, 3. listopada, u 10.38 sati u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 105 kilometara na sat, iako je u brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve sudionike u prometu, a posebice vozače motornih vozila, podsjećamo da su dužni poštivati prometne znakove kojima se regulira pravo prednosti prolaska kroz raskrižja, a posebice su dužni postupiti po prometnom znaku „Obavezno zaustavljanje“.

Posebno naglašavamo na nužnost poštivanja prometnih znakova ograničenja  brzine kretanja vozila. Na vozače motornih vozila apeliramo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode vremenskim uvjetima, stanju kolnika, karakteristikama cesta, gustoći prometa i uvjetima vidljivosti.

Prije skretanja, uključivanja u promet, obilaženja ili pretjecanja vozač koji namjerava izvršiti jednu od ovih radnji mora se uvjeriti da je može izvršiti na siguran načina, odnosno da neće ugroziti sebe niti druge sudionike u prometu.



Stranica