Tjedna informacija za 28. rujna do 4. listopada 2015.g.

STANJE KRIMINALITETA 

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 17 osoba.

 

Foto: Ilustracija

STANJE KRIMINALITETA                                            

U proteklom tjednu zabilježeno je 25 kaznenih djela, od čega 13 kaznenih djela općeg kriminaliteta, šest kaznenih djela iz područja maloljetničke delinkvencije i šest kaznenih djela iz područja gospodarskog kriminaliteta. Kazneno je prijavljeno 17 osoba.

STANJE JAVNOG REDA I MIRA

Protiv javnog reda i mira zabilježena su tri prekršaja narušavanja, od kojih prekršaj tučnjave, prekršaj drskog ponašanja i prekršaj davanja pića pijanim osobama. Prekršajno je prijavljeno pet osoba.

STANJE SIGURNOSTI PROMETA

Zabilježeno je 11 prometnih nesreća, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. Teško je ozlijeđen vozač osobnog automobila, a lakše tri vozača osobnih automobila i tri putnika u osobnim automobilima.     

ZAŠTITA OD POŽARA

U proteklom tjednu zabilježen je požar na građevinskom objektu. Nije bilo ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta cijeni se na oko 3000 kuna.    

OSTALI DOGAĐAJI

Nisu zatečeni maloljetnici mlađi od 16 godina u noćnom izlasku, suprotno odredbi Obiteljskog zakona o zabrani boravka na javnim mjestima nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu – poštivanje prednosti prolaska 

Podsjećamo vozače motornih vozila da su prilikom skretanja ulijevo dužni propustiti vozače koji im dolaze iz suprotnog smjera i zadržavaju smjer svog kretanja ili skreću udesno. Također ih podsjećamo da pješaci koji su stupili na obilježeni pješački prijelaz imaju prednost prolaska i da su ih dužni propustiti. 

 Pješake podsjećamo da su prije prelaska prometnica na obilježenim pješačkim prijelazima dužni se uvjeriti da iste mogu prijeći na siguran način.



Stranica