Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

U četvrtak, 22. listopada, od 20 do 24 sata, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“. 

 

Foto: Ilustracija

U četvrtak, 22. listopada, od 20 do 24 sata,  na području Policijske uprave koprivničko - križevačke provedena je preventivno-represivna akcija „Nadzor alkoholiziranosti vozača“. 

Tijekom pojačanog nadzora kontrolirano je 106 vozača. Ukupno je utvrđeno 17 prometnih prekršaja, a zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je šest vozača. 

Tijekom provedbe akcije u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva smješten je bio jedan vozač. 

Najviše vozača upravljao je vozilima pod utjecajem alkohola od 0,50 do 1,00 promila (tri prekršaja), a od 1,00 do 1,50 promila (dva prekršaja). Jedan vozač je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola većim od 1,50 promila. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u 21.35 sati u mjestu Suha Katalena kod 61-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,40 promila.Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do otrježnjenja. 

Tijekom akcijenisu zabilježeneprometne nesreće.



Stranica