Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Sankcionirano je 159 prometnih prekršaja, od čega 39 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 23. do 26. listopada, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom i tri s materijalnom štetom. U nesrećama je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su nepropisno skretanje,  nepropisno pretjecanje i neprilagođena brzina. Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je jednu prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom u kojoj je sam stradao.

Sankcionirano je 159 prometnih prekršaja, od čega 39 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 16 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača, a pet ih je uhićeno. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka. Jednoj osobi od strane prekršajnog suda izrečena je mjera zadržavanja, te je ista predana u zatvor u Bjelovaru.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 24. listopada, u 20 sati u Križevcima, kada je 35 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u trajanju od pet dana i predan je u zatvor u Bjelovaru.

Najveće prekoračenje ograničenja brzine kretanja vozila zabilježeno je u subotu, 24. listopada, u 17.13 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 92 kilometra na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometra na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na vozače motornih vozila apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da brzinu kretanja svojih vozila prilagode vremenskim uvjetima odnosno da u vrijeme smanjene vidljivosti, kišnih oborina i magle smanje brzinu kretanja i povećaju međusobni razmak.

Sve vozače motornih vozila podsjećamo da za vrijeme sudjelovanja u prometu tijekom cijelog dana moraju imati upaljena svjetla na vozilima. Vozače bicikala podsjećamo da u vrijeme smanjene vidljivosti i noću moraju imati upaljena svjetla na vozilima. Ujedno apeliramo na vozače bicikala i pješake da od sumraka do zore prilikom sudjelovanja u prometu na cestama budu dodatno označeni reflektirajućim biciklističkim prslucima ili reflektirajućom biciklističkom odjećom odnosno izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste osobi za koju znaju da posjeduje valjanu vozačku dozvolu i da nije konzumirala alkoholna pića.



Stranica